AAA

SCENA | 06.01.2017 13:30 > 06.01 13:39

Britanska policija uzima izjave o smrti Džordža Majkla

Britanska policija je saopštila danas da utvrdjuje činjenice o smrti pevača Džordža Majkla, koji je umro na Božić u 53. godini, uzimajući izjave koje se odnose na taj slučaj.

U saopštenju se navodi da policija utvrdjuje okolnosti smrti britanske pop zvezde, kao i da je u pitanju uobičajena praksa kada je u pitanju "neobjašnjena smrt" koja nije sumnjiva.

Pevača je na Božić mrtvog pronašao u krevetu njegov partner Fadi Favaz.

Prema rečima menadžera, Džordž Majkl je preminuo od zastoja srca.

Obdukcijom nije utvrdjen uzrok smrti, a rezultati novih analiza očekuju se za oko dve nedelje.

Majklu su odali počast brojni obožavaoci u Velikoj Britaniji i širom sveta, kao i mnoge kolege, medju kojima i Elton Džon, s kojim je uspešno saradjivao i 1991. godine otpevao duetski hit "Don't Let the Sun Go Down on Me".

Džordž Majkl, čije je pravo ime bilo Jorgos Kirijakos Panajiotu, rodjen je 25. juna 1963. godine u Londonu i bio je sin kiparskog Grka i Britanke.

Postao je svetski poznat kao deo dueta Vem (Wham), koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 80-tih godina 20. veka.

Kasnije je počeo vrlo uspešnu solo karijeru. Za nepunih 40 godina karijere osvojio je dve Gremi nagrade i prodao više od 100 miliona albuma.

Medju njegovim najpoznatijim pesmama su "Faith", "Father figure", "One More Try", "Monkey", "Praying for Time" i "Outside".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.