AAA

SCENA | 06.01.2017 16:20 > 06.01 16:30

Danju evrokrate, noću džezeri

Zvaničnici Evropske komisije, poslanici Evropskog parlamenta i evrokrate okupljaju se jednom mesečno u opuštenoj atmosferi džez kluba "Saunds" – kao članovi briselskog "Ritam i bluz kluba" (Rhythm and Blues Club).

Ljubitelji andergraund džeza, braća bluz i rokeri koji danju rade za evropske institucije nastupaju obično subotom u klubu u uvučenoj briselskoj uličici.

Ipak, u "Saundsu" koji je deo briselske džez scene i gde sviraju "Funktionnaires", "Inflexibles", "Basement Apes", posetiocima "Ritam i bluz klub" ne zvuči poznato. I to s razlogom, prenosi portal Politiko.

"Žao mi je, ali bih voleo da moj privatni živatni ostane privatni", rekao je jedan od osnivača kluba koji radi i za evropske institucije. "Nadam se da razumete".

Još jedan član benda, takodje evropski zvaničnik, zatražio da je da ostane anoniman u želji da, kako objašanjava, jasno odvoji posao od rokenrola.

"Svidja mi se što sviranje u bendu nema veze sa onim što radim na poslu", rekao je preko telefona ovaj član benda kome mešanje ove dve stvari ne zvuči dobro.

Preko dana, većina zvaničnika EU neguje poslovan imidž i ispod strogih odela krije majice za rok nastupe.

Medju njima ima i manje "stidljivih", na primer službenik Evropske komisije Džo Henon koji nije odelo obukao od 1998, a za Komisiju radi od 1989.

Ovaj u crno obučen 55-godišnjak, koji kaže da nosi više nakita od svoje žene, svira u folk bendu "Shantalla" i pagan sastavu "Omnia".

Henon smatra da su mu ekscentričnost i umetnička priroda pomogli u karijeri, da bude kreativan u rešavanju problema.

Predstavnik britanskih konzervativaca u Briselu Sijed Kamal jedan je od parlamentaraca na muzičkim počecima koji je sa kolegama osnovao bend "It’s Not A Dead Fish".

Iako sastav zasad nastupa na manjim internim proslavama, Kamal predlaže da sa drugim muzičarima iz evropskih institucija održe humanitarni koncert u Parlamentu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.