AAA

SCENA | 06.03.2017 23:15 > 07.03 09:34

Karlos Vives i Šakira kažu da je Bicikl originalan (VIDEO)


Kolumbijski pevači Šakira i Karlos Vives danas su odbacili navode kubanskog pevača i muzičkog producenta da je njihov nagradjivani hit "La Bisikleta" (La Bicicleta) plagijat njegovog rada.

Kubanski pevač Livan Rafael Kasteljanos, poznat pod imenom Livam, tvrdi da su u toj pesmi delovi iz njegove numere iz 1997. godine "Yo te quiero tanto".

Pesma "Bicikl" koju izvodi duet dveju zvezda, 2016. je dobila dve od tri najveće Gremi Latino nagrade, uključujući za pesmu i ploču godine, i finalista je u nekoliko kategorija za Bilbord nagrade.

Madridski sud saopštio je da je prihvatio tužbu koju je podnela producentska kuća MDRB, vlasništvo pevača Kasteljanosa, koji živi u Madridu.

"Ni Karlos Vives ni Šakira nisu primili kopiju tužbe koja se odnosi na numeru 'La Bisikleta' i stoga se uzdržavaju od bilo kakvog komentara o ovom pitanju", navela je firma za odnose s javnošću koja predstavlja Šakiru, u saopštenju dostavljenom agenciji AP.

U saopštenju se medjutim dodaje da je "'La Bisikleta' potpuno originalno delo i oni apsolutno odbacuju bilo kakve navode koji bi tvrdili suprotno".

Kako navodi AP, moglo bi da prodje više dana dok sud ne obavesti tužene strane, ali kada budu zvanično obavešteni, pravni timovi imaju 20 dana da podnesu dokaze o svom stavu, saopštila je advokatska kancelarija sa sedištem u Madridu koja predstavlja Livama. 

Isplata prava za hit privremeno su zaustavljena.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.