AAA

SCENA | 08.05.2017 20:05

U jeku probe za Pesmu Evrovizije u Kijevu


Učesnici ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije u Kijevu intenzivno održavaju probe pred sutrašnji prvi polufinalni nastup na kojem će se takmičiti izvodjači sa evropskog kontinenta, kao i Australije i Izraela.

Finale Evrosonga je u subotu, a probe su počele 30. aprila za takmičeje poznato po svojim veselim i upadljivim toaletama i često kičastim nastupima, koje je jedno od najpopularnijih evropskih televizijskih prenosa.

Senku na ovogodišnji Evrosong bacila je kontroverza oko odbijanja Ukrajine da dozvoli predstavnici Rusije Juliji Samojlovoj da udje u zemlju.

Ukrajina je kao razlog zabrane navela to što je Samojlova nastupala na Krimu koji je Rusija pripojila, a nije ušla na Krim sa ukrajinske teritorije. 

Rusija je odbila predlog Evropske radiodifuzne unije da Samojlova izvede svoju pesmu negde drugde i da se ona uživo prenosi za takmičenje i navela da će Samojlova biti ruska predstavnica na sledećem takmičenju za Pesmu Evrovizije 2018. godine.

Ruska državna televizija "Prvi kanal" saopštila je ranije da neće prenositi ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije zbog zabrane ruskoj takmičarki.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.