AAA

SCENA | 10.06.2017 12:00 > 10.06 12:10

Frontmen Hladnog piva na jesen objavljuje još jedan singl

Frontmen hrvatske grupe Hladno pivo Mile Kekin rekao je da će nakon uspešne pesme "Reno4" na jesen objaviti još jedan singl sa svog solo albuma.

"I onda će biti mala pauza jer će Hladno pivo izdati svoje najveće hitove, dvadeset najvećih hitova od početka karijere pa do sada. Onda ćemo to malo reklamirati na turneji i na jesen sledeće godine ću izdati ostatak albuma", objasnio je Kekin.

On je rekao da se na solo albumu vidi druga strana njegove ličnosti. "S jedne strane imam taj jedna angažovani, otrovni deo koji voli taj čvršći zvuk, s druge strane volim i te akustičare, malo tiše muzikante. Ovo je samo jedan drugi oblik mene".

U autobiografskoj pesmi "Reno4", Kekin govori o ljubavi, prvim studentskim danima, prvom albumu Hladnog piva, kao i o prvom automobilu koji je bio njegov.

Hladno pivo će, posle tri godine, nastupati na Ušću, 18. avgusta u okviru 15. Bir festa. Bend poznat publici po pesmama "Jednim osmjehom", "Ezoterija", "Pitala si me", "Nije sve tako sivo", "Samo za taj osjecaj", "Pjevajte nešto ljubavno”, će izvoditi i pesme sa poslednjeg albuma "Zatvorena vrata".

U karijeri od 29 godina bend nastupa na najvećim rok muzičkim događajima i scenama u regionu, a njihovi albumi su poštoni od strane slušalaca, u prilog tome govore i dve nominacije za MTV nagradu EMA Best Adria Act.

Kekin se, u intervjuu za novinsku agenciju Beta, osvrnuo na jedan od prvih nastupa benda u Studentskom kulturnom centru Beograd, kada je shvatio da fanovi znaju sve pesme zahvaljujući preprodavcima koji su u to vreme preprodavali albume. "Nismo imali službeno izdanje, nije postojao još jutjub. Tada je bilo puno pirata oko SKC-a, oni su zapravo bili jutjub tog vremena. Koliko su zaradjivali na nama, toliko su nam bili reklama".

"Mi jako dugo nastupamo u Srbiji, Beogradu. Sad smo ovde skoro domaći bend, imamo puno fanova", zaključio je frontmen Hladnog piva.

Bend ove godine takođe nastupa i u Londonu po prvi put. "Nakon trideset godina malo je toga što se događa prvi put", rekao je Kekin i dodao da je "sviranje u novim gradovim i državama super", ali i "da te uhvati neka tuga kad vidiš koliko naših ljudi je tamo otišlo". Posle Londona, Hladno pivo će svirati i u Dablinu.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.