AAA

SCENA | 30.06.2017 13:25 > 30.06 13:27

Počela 51. Zaječarska Gitarijada (VIDEO)

Bendovi Riblja čorba i Bajaga i instruktori otvorili su sinoć revijalni deo 51. Zaječarske gitarijade.

"Smatram da jedna manifestacija kao što je Zaječarska Gitarijada mora da se održava svake godine", rekao je Bora Čorba. On je dodao i da je jako dobar program ove godine kao i da je Gitarijada na dobrom putu da vrati stari sjaj.

Pevač Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da mu je posebno drago da svira na rok svirkama. "Ovo je 51. Gitarijada retko koja stvar u Srbiji ima toliku tradiciju", rekao je on o sviranju na Gitarijadi.
 
Zaječarska Gitarijada će trajati do 1. jula a u revijalnom delu programa pored bendova Riblja čorba i Bajaga i instruktori nastupaće i britanska rok grupa "The Cult", prošlogodišnji pobednici Hadži prodane duše, škotski rok bend Nazareth i Generacija 5.

Uoči Gitarijade održano je nekoliko kvalifikacionih mini Gitarijada u Novom Pazaru, Kraljevu, Vranju, Valjevu, Novom Sadu, Čačku, Nišu i Somboru. Deset demo-bendova, pobednici kvalifikacionih Gitarijada, će se u takmičarskom programu predstaviti prve i druge večeri a 1. jula će biti izabran najbolji.

I ove godine Zaječarska pivara je tradicionalni sponzor zaječarske Gitarijade dok je njena organizacija poverena Udruženju Gitarijada Fest.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.