AAA

SCENA | 14.07.2017 10:05 > 14.07 12:44

Marko Tolja: Sledeće godine četvrti autorski album (VIDEO)

Hrvatski džez, pop i sving pevač Marko Tolja nastupao je sinoć prvi put pred beogradskom publikom u Bitefart kafeu, na njihovoj letnjoj sceni na Kalemegdanu.

"Ne znam šta očekujem, ovo je moj prvi koncert u Beogradu. Ali ono što sam nastupao sa Aleksandrom Kovač znam da je publika uvek bila genijalna, pa očekujem samo najbolje. Mi smo došli puni volje i entuzijazma da damo sve od sebe", rekao je Tolja za agenciju Beta pred sinoćni nastup.

U saradnji sa Džez orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Tolja je početkom godine objavio album sving obrada pesama poznatih regionalnih izvodjača. Na albumu "Stavi pravu stvar" se mogu naći hitovi grupa Psihomodopop, Aerodroma, Parnog Valjaka, Bijelog Dugmeta i Neno Belana.

"Neke pesme smo birali po ključu onom što sam celi život hteo pevati. A druge smo uzeli ajmo nešto nezamislivo da peva Marko Tolja i da svira džez orkestar, a to su neke pesme koje su totalno rokerske pa smo išli malo zbunjivati ljude s time", rekao je Tolja o albumu "Stavi pravu stvar".

On je dodao da je džez i sving muzika nešto što se njemu najviše svidja, nešto uz šta je on odrastao i nešto što mu najbolje leži. "Meni je nekako bilo najlogičnije da se bavim onime što najviše volim a ne onime što se najviše prodaje. I ako ljudi misle da to možda nije skroz komercijalno ima prostora, ima publike, nismo mi baš toliko zadrti u regionu koliko neki misle", naglasio je Tolja.

Hrvatski džezer je u dosadašnjoj karijeri saradjivao sa mnogim regionalnim muzičarima poput Nine Badrić i Olivera Dragojevića i kaže da je do sad ispunio mnoge snove za regionalnu saradnju. Što se tiče svetski poznatih muzičara sa kojima bi saradjivao Tolja kaže da je lista jako duga i nerealna.

Na pitanje da li će uskoro objaviti album autorskih pesama Tolja je rekao da je počeo da sakuplja materijal, da se vratio sviranju klavira i da je sam počeo da piše pesme. "Mislim da će sledeće godine biti moj četvrti autorski album", dodao je on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.