AAA

SCENA | 21.07.2017 23:00

Od 24. do 26. jula zagrevanje pred Zlatar fest


U okviru kulturnog leta, Dom kulture "Jovan Tomić" u Novoj Varoši organizovaće brojne manifestacije kulturnog i zabavnog karaktera.

Prvi u nizu događaja je muzički festival "Summer warming" koji će biti upriličen od 24. do 26. jula na maloj pozornici na otvorenom.

Obeležiće ga učešće kvalitetnih izvođača, različitih muzičkih stilova i ritmova, od kubansko-srpskog internacionalnog sastava "Salsa i punto", preko užičkog rok benda "Moondance" do poznatog dens di-džej dueta "Zap me strobe".

Otvaranje festivala biće u ponedeljak, 24. jula, u 21 sat kada će pred Novovarošanima premijerno nastupiti internacionalni bend "Salsa y punto".

Ovaj jedinstven sastav koji deluje na našim prostorima sastavljen je od vrhunskih izvođača sa Kube i iz Srbije. Izvode autentičnu mešavinu latino ritmova i etno zvuka.

Svojom atraktivnom pojavom i originalnom mešavinom ritmova i muzičkih pravaca već su stekli naklonost publike u zemlji i regionu, zato organizatori očekuju da će pridobiti simpatije i novovaroških poklonika ove vrste muzike.

Osmočlani bend na repertoaru ima raznolike kompozicije u ritmu salse, latin džeza, merengue, ća ća, bašate, tradicionalne kubanske muzike, začinjene etno zvucima iz Srbije.

Orkestar čine Raul Pulido Sandova, Robert Vinales, Jorge Rivera, Vlada Jovanović, Dragančo Ristovski, Paul Prieto, Juan Karlos Graso, a egzotičnosti njihovog nastupa upotpuniće i plesna umetnica Milica Đokić.

Drugo veče festivala 25. jula obeležiće nastup Novovarošanima dobro poznatog rok benda Moondensa, koji dolazi iz Užica, a gostovao je mnogo puta u gradu na padinama Zlatara, kako po lokalnim kafićima, tako i u okviru prošlogodišnjeg "Zlatarfesta".

Završnica ovog mini muzičkog događaja rezervisana je za petak za vrhunski di-džej duet "Zap me strobe" u sastavu Ivan Aleksandrović i Damjan Eltech. Nakon brojnih diskoteka i klubova širom Srbije i regiona predstaviće se i novovaroškim ljubiteljima dens muzike. Inače, svi koncerti počinju u 21 sat.


Ovo je prvi muzički festival ove vrste u Novoj Varoši koju je Dom kulture ustanovio sa idejom pred Zlatarski Fest gde će i na otvorenm i zatvorenom Novovarošanima i gostima zlatarskog kraja biti omogućena što bogatija i sadržajnija kulturna ponuda uoči nastupajućeg “Zlatarfesta ”, kazala je agenciji Beta direktorka Doma kulture "Jovo Tomić" Mihrija Hadžić.

Ona je istakla i da će ustanova kojom rukovodi i tokom Zlatar fest, a i festivalskih dana u periodu od 27.do 30.jula biti organizator niza zanimljivih sadržaja.

Tako će tokom trodnevne manifestacije, najveće u ovom delu zemlje, Dom kulture ugostiti preko 200 folkoraca – učesnika četvrte po redu Smotre folklornog stvaralaštva

Tokom “Zlatarfesta” u galerijskom prostoru Doma kulture okupiće se i lokalni slikari amateri, a publiku očekuje i tradicionalni Sabor pevanja iz vika, kao i koncert Tamburaškog orkestra Doma kulture, koji će, inače, letnje nastupe završiti koncertom na 29.Međunarodnom festivalu tambure u Bijelom Polju.

Kruna letnjeg kulturnog leta u gradu na padinama Zlatara biće predstava Ateljea 212 “Kafa i cigareta”, koju će Novovarošani i gosti zlatarskog kraja moći da pogledaju u drugoj polovini avgusta, čime će, bar na kratko, biti “spuštena zavesa” na intenzivne kulturne i zabavne programe .Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Nova Varoš. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvanični stav Opštine.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.