AAA

SCENA | 08.10.2017 20:55 > 08.10 21:29

Promocija trostrukog albuma pijanistkinje Nade Kolundžije

Trostruki album pijanistkinje Nade Kolundžije biće predstavljen u ponedeljak uveče u Centru lepih umetnosti Gvarnerius u Beogradu, u okviru 26. Medjunarodne tribine kompozitora.

Album "Udah/Izdah: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014)" se sastoji iz tri kompakt diska i knjige na srpskom i engleskom, u kojoj su tekstovi samih kompozitora, pisani za tu antologiju, što je čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja.

Sa bogatim iskustvom u izvodjenju i istraživanju savremene muzike, Nada Kolundžija je sastavila zbirku 38 kompozicija 18 inostranih i sedam domaćih autora, koja pruža sliku muzičkog razvoja u poslednjih 100 godina.

Više od polovine programa čine dela koja je ta pijanistkinja premijerno izvela u Srbiji, uz tri svetske premijere.

Na promociji će govoriti muzikolozi Ana Kotevska, Zorica Premate, Ivana Miladinović Prica koja je i urednica knjige, muzička kritičarka Zorica Kojić i izdavač Milorad Stojković

U koncertnom delu promocije, Nada Kolundžija će izvesti dela Georgija Gurdžijeva, Ivane Stefanović, Vilijama Dakvorta, Lole Perin, Miroslava Savića uz učešće kompozitora, Filipa Glasa i Jakoba ter Veldhajsa.

Izdavač Antologije je Vertical Jazz Production iz Beograda.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.