AAA

SCENA | 02.12.2017 15:35 > 02.12 15:36

Nil Jang otvorio svoj muzički arhiv obožavaocima širom sveta

Kanadski pevač Nil Jang otvorio je za javnost svoj bogati muzički arhiv sa prikupljenim materijalom tokom višedecenijske karijere zajedno sa izdavanjem novog albuma.

Jang (72) je polovinom novembra rekao da će njegov arhiv biti otvoren 1. decembra, istog dana kada bude izašao njegov novi album "The Visitor".

Poznati muzičar je tada obećao da će besplatni pristup arhivi omogućiti njegovim obožavaocima da "posete i iskuse svaku pesmu" koju je ikad izdao "po najboljem kvalitetu" koji njihov uredjaj dozvoljava.

Beleška na sajtu njegovog muzičkog arhiva navodi da će korisnici moći da vide sve do sada objavljene albume i one koji su trenutno u produkciji.

Arhiv počinje od 1963. godine kada je Jang napravio svoj prvi snimak u Kanadi.

Novi album "The Visitor" biće Jangov drugi studijski album snimljen sa bendom Lukasa Nelsona "Promise of the Real".

Jang je počeo da nastupa u grupi koja je radila instrumentalne obrade "Šedovsa" u Kanadi 1960. godine, pre nego što se preselio u Kaliforniju 1966, gde je postao suosnivač benda "Bafalo Springfild", zajedno sa Stivenom Stilsom i Ričijem Furajom, a kasnije se pridružio i bendu "Krosbi, Stils i Neš".

Svoj prvi album objavio je 1968. i od tada je izgradio uspešnu solo karijeru, koja obuhvata više od 45 godina i 35 studijskih albuma.

Sajt Rokenrol kuće slavnih opisuje Janga kao "jednog od najvećih rokenrol tekstopisaca i izvodjača".

Jang je primljen u Rokenrol kuću slavnih dva puta, prvo kao solista 1995, a drugi put kao član "Bafalo Springfilda" 1997. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.