AAA

SCENA | 21.12.2017 11:45

Niški džez sastav NaissBlue održao promociju novog albuma

Niški džez sastav NaissBlue održao je sinoć promociju novog studijskog albuma pod imenom "The Art Of Mr. Simjanović", koji je posvećen delu kompozitora Zorana Simjanovića. 

Član sastava Marijan Cvetanović rekao je da je treći album drugačijie od prva dva, jer je ideja za njega došla iz slušanja kompozicija i albuma italijanskih kompozitora. "Kopajući po nekoj našoj arhivi zanimalo me da li je neko radio bilo šta drugačije od klasičnih izvedba filmskih tema Zorana Simjanovića. Na moje iznenadjenje, nisam uspeo da pronadjem da je nešto ozbiljnije radio na materijalu", dodao je on.

Cvetanović je dodao da njegov cilj da se skrene pažnja na izuzetno muzičko filmsko stvaralaštvo Simjanovića koje je u rangu sa evropskim filmskim kompozitorima.

Album "The Art Of Mr. Simjanović" donosi neke od najpoznatijih muzičkih tema iz domaćih filmova, poput "Variole vere",  "Maratonci trče počasni krug", "Specijalno vaspitanje", "Boško Buha". Ove  kompozicije izmeštene van filmskog platna u džez obradi pružaju jedno potpuno drugačije vidjenje umetničkog stvaralaštva Zorana Simjanovića, istovremeno šireći dijapazon kako samih dela, tako i kvarteta koji ih oblikuje u svom specifičnom izrazu i žanru.

Album je snimljen u niškom studiju M, a producent albuma je Miloš Medić. Prvi zvanični singl je kompozicija iz filma "Anđeo čuvar", za koju je uradjen animirani video spot, delo niškog režisera Igora Jovanovića.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.