AAA

SCENA | 07.01.2018 12:00 > 07.01 16:45

Preminula francuska pevačica Frans Gal

Francuska pevačica Frans Gal (France Gall), veoma popularna šezdesetih godina, preminula je danas u bolnici u Parizu od posledice raka, izjavila je Frans presu njena portparolka.

"Frans Gal je preminula danas, 7. januara, posle dve godine borbe protiv raka", rekla je Ženvijev Salama.

Odajući priznanje pevačici, francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da je Frans Gal bila oličenje iskrenosti i velikodušnosti.

"Ostavila je poznate pesme i bila je primer osobe okrenute prema drugima, onima koje voli i kojima je želela da pomogne", rekao je Makron.

Frans Gal (70) je 19. decembra prebačena u bolnicu zbog ozbiljne infekcije. Pevačica je već godinama imala zdravstvenih problema i retko se pojavljivala u javnosti.

Pevačica, muza muzičara i supruga Mišela Beržea, koji je iznenada preminuo od srčanog udara 1992. godine, doživela je 1997. godine još jednu porodičnu tragediju. Preminula joj je ćerka Polin. Frans Gal je potom ostala diskretna u javnosti i bavila se humanitarnim radom.

Priznanje pevačici danas su odali bivši predsednik Fransoa Oland, ministarka kulture Fransoaz Nisen, kao i šef belgijske diplomatije Didije Rejnders.

Frans Gal je saradjivala s poznatim Seržom Genzburom koji joj je napisao pesme "N'ecoute pas les idoles" et "Laisse tomber les filles". Sa nedavno preminulim pevačem Džonijem Holidejom pevala je u duetu "Quelque chose de Tennessee".

Frans Gal je bila popularna šezdesetih godina u zemljama francuskog govornog područja. Pobedila je na takmičenju Pesme Evrovizije 1965. sa svega 17 godina s pesmom "Poupee de cire, poupee de son" kao predstavnica Luksemburga. Pesmu je napisao i komponovao Genzbur. 

Njena najpopularnija pop pesma u svetu je "Ella, Elle L'a".

Bila je poznata i po ljubavnim avanturama s pevačima Klodom Fransoa i Žilijenom Klerom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.