AAA

SCENA | 03.06.2018 12:20 > 03.06 21:41

U Budvi završen prvi Medjunarodni festival duvačkih orekstara (VIDEO)


U Budvi je završen prvi Medjunarodni festival duvačkih orkestara gradske muzike.

"Ovakvi festivali na najlepši način upoznaju turiste sa našom tradicijom i muzičkom kulturom, ali i burnom istorijom, jer muzika pamti i slavne, ali i one manje lepe trenutke. Gradski orkestri su dočekivali, ali i ispraćali, radovali se i tugovali, bili su neizostavni deo života svojih sugrađana i mi imamo želju da oni to i ostanu", izjavio je v.d. izvršnog direktora Turističke organizacije opštine Budva Mladen Franović.

"Prvi medjunarodni festival duvačkih orkestara" atraktivan je posebno inostranim turistima, kojih u Budvi ovih dana ima više od 13.000, prema rečima organizatora, ali i utiscima posetilaca, oplemenio je tople budvanske noći i u kalendar dešavanja uveo novu manifestaciju, koja će narednih godina sigurno postajati sve bolja i kvalitetnija.

Za kvalitet manifestacije su se pobrinuli Gradska glazba Makarska, Gradska glazba Omiš, Gradski orkestar Stolac, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Mjesna muzika Djenović, Gradska muzika Tivat i Gradska muzika Budva, domaćini i suorganizatori.

Široki repertoar od marševa i koračnica, preko dalmatinskih pop melodija, pa sve do svetski poznatih pop i rok hitova naišao je na izuuzetno dobru reakciju publike, koja je sve vrijeme pratila ritmove i pevala uz pratnju orkestara.

Marko Marković, predstavnik Gradske muzike Budva naglasio je da organizacija ovakvog dogadjaja nije bila ni jednostavna, ni laka, zahvalio je Turističkoj organizaciji opštine Budva i svim orkestrima koji su boravili u Budvi kao njihovi gosti i za narednu godinu najavio i obećao još potpuniji i bogatiji program.

"Želja nam je da ovaj festival postane još jedan dogadjaj po kojem će Budva biti prepoznata u regionu i da nas muzika sve na najlepši način poveže i učvrsti prijateljstva", rekao je Marković.

Večeras, u nedelju, 3. juna će u 21 sati na glavnom trgu nastupiće r&r sastav iz Budve "Goldtimers", a u 22 sata će koncert održati regionalna pop zvezda Vlado Georgiev. Njegov koncert je poklon gradu Grill bašte "Parma", koja ove godine proslavlja 20 godina uspešnog rada. 


Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.