AAA

SCENA | 16.10.2018 13:30

The Cure nastupa na sledećem Egzitu (VIDEO)

Jedan od najvećih bendova u istoriji popularne muzike, Kjur (The Cure) prvi put će u Srbiji i regionu nastupiti 4. jula iduće godine na Petrovaradinskoj tvrdjavi, najavili su danas organizatori Festivala Egzit (Exit).Dušan Kovačević, osnivač Exita je naveo da nije lako bilo doći do benda sa vrha liste želja svih velikih festivala.

"Svake godine od osnivanja Exita slali smo ponudu za The Cure, a paradoksalno, baš u trenutku kad su po svim svetskim medijima na vrhuncu karijere i kreću na najtraženiju turneju iduće godine, desilo se da se oni jave nama", naveo je Kovačević.
Rok-kritičar Dragan Ambrozić je dodao da je to "neverovatna vest", te da "od velikih bendova iz te generacije kod nas nisu bili samo The Cure i U2".

"S velikom sigurnošću se može reći da će to biti jedan od najznačajnijih koncerata u istoriji Festivala Egzit, i jedno od najvažnijih gostovanja u Srbiji ikada do sada", ocenio je Ambrozić.

"The Cure" će iduće godine na jubilarnu turneju povodom 40 godina postojanja.

Organizatori navode ocenu magazina "Rolling Stone" da je njihov nedavni koncertni spektakl pred 65.000 ljudi u Londonu bio "retko intiman za dogadjaj te veličine".

"Bilo da sviraju na festivalu ili samostalno, set liste im se protežu kroz celu karijeru, zbog čega im nastupi uvek traju dva do tri sata, pa će i nastup na Egzitu biti istinski koncertni spektakl s najvećim hitovima kao što su "Friday I'm in Love", "Lovesong", "Pictures of You", "In Between Days", "Boys Don’t Cry", "Close to Me", "Love Cats", "Just Like Heaven", "A Forest", naveli su organizatori Festivala Egzit.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.