AAA

SPORT | 30.01.2020 15:45 > 30.01 15:45

Ivana Španović i Strahinja Jovanović najbolji atletičari Srbije u 2019. godini


Atletski savez Srbije (ASS) proglasio je danas Ivanu Španović i Strahinju Jovanovića za najuspešnije u 2019. godini.

"Posebno bih istakao dve evropske medalje osvojene početkom marta u dvorani na Prvenstvu Evrope u Glazgovu. Naša Ivana Španović je još jednom dokazala superiornost u svojoj disciplini i ponovo odbranila zlato. ASS je očekivao da Strahinja Jovanović zablista u svakom momentu i njegova bronzana medalja za nas nije bila iznenadjenje", izjavio je izmedju ostalog Veselin Jevrosimović na svečanosti u Beogradu, a njegove reči je preneo ASS.

Jevrosimović je rekao da je prethodna godina bila "prava sportska, naporna, dinamična i vrlo uspešna", a tokom koje su srpski atletičari osvojili 60 medalja na medjunarodnim takmičenjima, 22 zlatne, 14 srebrnih i 24 bronzane.

Medju važne rezultate je ubrojao i izgradnju dve nove staze u Ćupriji i Zrenjaninu, dok se završetak radova u Kraljevu i Čačku očekuje ove godine.

"Vrlo sam srećan zbog rezultata rada na razvoju atletske infrastrukture u Srbiji. I u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo punom snagom, kako bi naši mladi sportisti imali uslove koji im dolikuju. Kao atletu, posebno me raduje činjenica da sve više lokalnih samouprava želi u svom gradu atletsku stazu, i mi im kao ASS pružamo punu podršku u tome", dodao je.

Kao možda i najznačajniju stvar je naveo da je Beograd izabran za domaćina Svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine.

Podeljene su i druge nagrade u svim starosnim kategorijama, a dobitnici su Murić Saima (najuspešnija mlada pionirka), Filip Čarnopiski (mladji pionir), Adriana Vilagoš (starija pionirka), Nikola Kostić (stariji pionir), Ivana Ilić (mladja juniorka), Tomislav Isailović (mladji junior), Ivana Djurić (starija juniorka), Miloš Malešević (stariji junior), Milica Gardašević (mladja seniorka) i Elzan Bibić (mladji senior).

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz novosadske Vojvodine, a za najuspešniji klub proglašen je Partizan 1945.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.