AAA

SPORT | 17.12.2020 11:20 > 17.12 11:20

Beogradski maraton od sledeće godine kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo

Beogradski maraton saopštio je danas da će od sledeće godine to takmičenje biti kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo.

"Sa tradicijom dužom od tri decenije, Beogradski maraton je s razlogom postao još jedan sportski dogadjaj po kome je naš glavni grad prepoznatljiv u svetu. Shodno upravo toj tradiciji, masovnosti, ali i ugledu koji ima u svetskim okvirima, ovaj atletski dogadjaj od sledeće godine dobiće još više na značaju", navodi se u saopštenju.
Beogradski maraton će se 34. put u istoriji održati sledeće godine.

Biće kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo iz programa "World Marathon Majors" serije, koju čine šest najznačajnijih svetskih maratona u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Tokiju, Londonu i Parizu

Datum održavanja Beogradskog maratona 2021. biće naknadno odredjen.

Ove godine je na Beogradskom maratonu trebalo da učestvuje rekordan broj takmičara iz 70 zemalja, ali je odložen zbog pandemije korona virusa.

Po ugledu na mnoge svetske organizatore, održan je kao virtuelni dogadjaj sa namerom da se sačuva tradicijia, nastavi sa redovnim programima, kao i da se motivišu mnogobrojni pripadnici trkačkog pokreta iz zemlje i inostranstva da ostanu aktivni.

Iako je organizovan na potpuno drugačiji način, 33. Virtuelni Beogradski maraton, navodi se da je poslužio kao programska i medijska podloga za promociju značaja fizičke aktivnosti, zaštite životne sredine i solidarnosti sa osobama sa invliditetom.

Beograddski maraton je zahvalio sponzorima, medju korima su Unika osiguranje, Idea, Akva Viva, Fuš, Šekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Ekopak sistem.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.