AAA

SPORT | 29.06.2021 20:35 > 29.06 20:35

Prijem u opštini za atletičara Morave Aleksu Tomića

Za atletičara OAK "Morava" iz Ćuprije i reprezentativca Aleksu Tomića i predsednika tog kluba Dragana Zdravkovića organizovan je danas prijem kod predsednika i zamenika predsednika opštine Ćuprija.

Tomić je za samo nekoliko meseci ove godine iz trke u trku popravljao rezultate na 800 i 1.500 metara u juniorskoj konkurenciji, gde već neko vreme na ovim stazama nema dostojnog rivala.
Na Kupu Evrope, održanom nedavno na Kipru, Aleksa Tomić je kao član seniorske reprezentacije na 800 metara trčao 1:50,62 i ispunio normu za evropsko i svetsko prvenstvo.

Uz konstataciju da je Srbija ostala bez Vere Nikolić, najvećeg atletskog imena kojeg je ikad imala, predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić je izrazio i uverenje da je Aleksa Tomić predvodnik nove generacije ćuprijskih atletičara zbog kojih će još zadugo Ćuprija nositi sinonim "grad atletike".

"Lokalna samouprava će učiniti sve da sportistima u gradu obezbedi najbolje uslove za treniranje. Upravo zato je izgradjen atletski stadion, a verujem da će u dogledno vreme biti izgrađena i atletska dvorana čime će biti zaokružen jedan proces", rekao je Antić.

O sezoni Tomića govorio je njegov trener Dragan Zdravković i izrazio očekivanje da će mu se u vrhunskim rezultatima uskoro pridružiti njegov imenjak Milanović i da će sa njima dvojicom na čelu OAK "Morava" na kraju sezone biti jedan od najuspešnijih atletskih klubova u zemlji.

"'Moravini' atletičari već petu godinu ispunjavaju normu za evropska takmičenja, tako da njihovi rezultati predstavljaju kontinuitet u napornom radu podržanom kvalitetom. Oni jesu jako mladi, ali su spremni za velika dela", rekao je Zdravković.

Aleksa Tomić će Srbiju najpre, polovinom jula, predstavljati na juniorskom kontinentalnom prvenstvu, a potom će izaći na megdan najboljim srednjeprugašima sveta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.