AAA

SPORT | 13.10.2021 11:00 > 13.10 11:19

Vid Botolin pobednik 76. ulične trke u Ćupriji

  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija
  • Foto: Opština Ćuprija

Atletičar celjskog "Kladivara" Vid Botolin (19) pobednik je glavne trke "Miroslav Trle Pavlović" koja je bila kruna 76. uličnih trka u Ćupriji.

Treće mesto u trci seniora na 3.000 metara zauzeo je Ivan Andrejev iz Bugarske, drugi je bio Miloš Malešević iz Indjije, a prvi u konkurenciji starijih juniora Botolin, koji je sinoć faktički zabeležio dvostruku pobedu na najstarijim uličnim trkama u Evropi.

"Zadovoljan sam jer je bila dobra trka. Ovde je uvek odlična organizacija, kao i publika. Doći ću sigurno i sledeće godine", izjavio je Botolin.

U trci starijih juniorki na 1.500 metara pobedila je Saima Murić iz Novog Pazara, a u trci starijih juniora Dario Bašić Palković iz Subotice. Ćupričanin Aleksa Milanović bio je treći.

Jedna od pozitivnijih strana 76. uličnih trka Memorijal "Aleksandar Petrović", kako se ova manifestacija i zvanično naziva, predstavljalo je učešće velikog broja devojčica i dečaka, učenika ćuprijskih osnovnih škola, koji predstavljaju bazu i za atletiku, ali i za ćuprijski sport uopšte.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić je na ceremoniji dodela medalja i pehara najboljima u glavnoj trci rekao da se u Ćupriji stvaraju uslovi za nove šampione.

Ovu sportsku manifestaciju otvorio je zamenik predsednika opštine Ćuprija Vladimir Vasiljević, koji je rekao da će lokalna samouprava preduzeti sve da Ćuprija ponovo bude u vrhu srpske ali i regionalne atletike.

Predsednik i trener Atletskog kluba Morava iz Ćuprije Dragan Zdravković je kazao da je Ćuprija još jednom potvrdila da je grad atletike.

"Ovo je najstarija ulična trka u Evropi. Ovo je prva godina koja je prošla bez Vere Nikolić, na žalost. Ali njoj smo se odužili na pravi način otvaranjem atletskog stadiona i atletskim mitingom koji nosi njeno ime", rekao je Zdravković.

Medju zvanicama bili su nekadašnji atletski šampioni Dane Korica, Marcel Vučetić, Edin Zukorlić, Zora Tomecić, Dejan Pajkić.
   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.