AAA

SPORT | 30.09.2022 22:25 > 30.09 22:25

Angelina Topić najbolja mlada sportiskinja Evrope

Srpska atletičarka Angelina Topić proglašena je danas za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Osvajčica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, ove godine je osvojila i bronzu na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu.
Angelina Topić je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila deveto mesto.

"Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture", izjavila je Topić nakon uručenja nagrade.

Pored Topić, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu našlo se još pet sportista. Drugoplasirana bila je skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija), na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija), četvrtu poziciju je zauzela veslačica Sofia Dalidu (Grčka) i na poslednjem, petom mestu našla se gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael).

"Rezultati ove godine su mi pokazali da sam sve svoje napore uložila u pravu perspektivu. Povrh toga, nominacija za nagradu 'Pjotr Nurovski' mi znači mnogo. Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vredelo i samo me motiviše da idem napred bez oklevanja i da nikada ne prestanem da učim i usavršavam se", rekla je Topić.

Nagrada "Pjotr Nurovski" ustanovljena je 2010, i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske, a dodeljuje se svake godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.