AAA

SPORT | 06.02.2017 21:35 > 06.02 21:41

IAAF: Rusi i dalje pod suspenzijom, preskaču i SP

Ruski atletičari propustiće i ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Londonu, pošto je Medjunarodna atletska federacija (IAAF) danas odlučila da produži suspenziju toj zemlji zbog dopinga.

Pojedini ruski atletičati će, medjutim, moći da se takmiče kao neutralni sportisti ako zadovolje kriterijume testiranja.

Rusija je sa svih medjunarodnih takmičenja suspendovana novembra 2015. godine posle izveštaja komisije Svetske anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu. Atletičari te zemlje nisu učestvovali ni na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Predsednik IAAF Sebastijan Kou je posle sastanka u Monaku rekao da ukidanje suspenzije Rusiji ne treba očekivati pre novembra.

Svetsko atletsko prvenstvo održaće se u avgustu u Londonu.

Na sastanku u Monaku je, takodje, odlučeno i da se "zamrznu" promene državljanstava atletičara. Kou je naveo da sadašnja pravila "više ne odgovaraju svrsi".

Odluka o zabrani transfera je doneta nakon pritužbi da je počeo da raste broj atletičara koji menjaju državljanstva i nastupaju za zemlju sa kojom prethodno nisu imali veze.

Ta odluka neće uticati na 15 zahteva koji su u procesu obrade.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.