AAA

SPORT | 09.07.2017 17:40

Ivana Španović druga na mitingu u Londonu, uz povredu stopala

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je danas drugo mesto na mitingu u Londonu, gde je skakala samo u jednoj seriji zbog povrede stopala.

Španovićeva je u prvoj seriji skočila šest metara i 88 centimetara i to joj je bio jedini skok, pošto je osetila bol u stopalu, koje je povredila u Lozani i morala je da preskoči takmičenje.

"Ivana je osetila mnogo jači bol nego u Lozani u toku prvog skoka i odlučili smo da odmah prekinemo takmičenje jer nismo želeli da bilo šta rizikujemo u nastavku. Ovaj rezultat je dobar pokazatelj forme, obezbedila je nove bodove za finalni miting u Briselu tako da je na neki način cilj ispunjen. Sa nama je lekar koji će odrediti terapiju i odmah posle neophodnih tretmana, nastavićemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo koje ćemo obaviti u Slovačkoj", rekao je trener Goran Obradović.

Olimpijska šampionka Tiana Bartoleta je u petoj seriji uspela da nadmaši rezultat Ivane Španović skočivši sedam metara i jedan centimetar, a tim rezultatom je i pobedila i osvojila novih osam bodova.

Treće mesto zauzela je Australijanka Bruk Straton rezultatom 6,79 metara.

Finalni miting za skakačice u dalj održaće se 1. septembra u Briselu, a prema novim pravila, na takmičenju će učestvovati osam najboljih.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.