AAA

SPORT | 22.11.2018 11:10 > 22.11 11:20

Zvanično: Kubica se vraća u Formulu 1

Poljski automobilista Robert Kubica vraća se Formuli jedan nakon osam godina, pošto će naredne sezone voziti za Vilijams, potvrdio je danas taj tim.

Kubica će se tako pridružiti Britancu Džordžu Raselu u timu Vilijamsa.

"Prvo, želim da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom teškog perioda poslednjih nekoliko godina. Bio je pravi izazov vratiti se u Formulu 1. Ono što je izgledalo kao nemoguće sada je postalo moguće. Uzbudjen sam što ću ponovo biti u Formuli 1 2019. godine", rekao je Kubica.

Kubica (33), koji je u Formuli 1 debitovao 2006. godine, pre osam godina doživeo je tešku nesreću na reliju u Italiji. On je tada zadobio brojne prelome ruku i nogu kada je udario u zaštitnu ogradu koja je probila automobil.

"Povratak u Formulu 1 sledeće sezone biće jedno od najvećih dostignuća u mom životu. Neće biti lako, ali ćemo Džordž i ja napornim radom i posvećenošću dati sve od sebe kako bismo pomogli timu da uradi dobre stvari", rekao je Kubica, koji je prošle sezone testirao bolid Renoa, a ove Vilijamsa.

"Hvala još jednom svima koji su me podržavali i verovali u mene. Ne mogu da dočekam prvu trku", dodao je poljski vozač.

Kubica je četiri godine vozio za Zauber, da bi 2010. godine prešao u Reno. On je do sada nastupio na 76 trka Formule 1, upisao je jednu pobedu, a još 12 puta je bio na podijumu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.