AAA

SPORT | 16.04.2019 12:55 > 16.04 12:55

Evropsko kendo prvenstvo u maju u Beogradu

Evropsko kendo prvenstvo održaće se od 24. do 26. maja u Beogradskoj areni, saopštili su danas organizatori.

To će biti najveći kendo dodadjaj u Evropi, na kome će prvi put u Beogradu učestvovati reprezentacije iz više od 40 zemalja sa 1.000 takmičara. Takmičari će se boriti u muškoj, ženskoj i juniorskoj, u individualnoj i timskoj konkurenciji.
Kendo je japanska veština borbe mačevima od bambusa, nastala iz drevne veštine samurajskog mačevanja. To je uzbudljiv i dinamičan borilački sport, kojim se bave milioni ljudi širom sveta iz zabave, ali je i vrlo takmičarski.

"Velika nam je čast što možemo da organizujemo jedan ovakav dogadjaj, a ujedno i veliko priznanje koliki je put prešao kendo u Srbiji. Pošto ove godine obeležavamo 50 godina kenda u Evropi, Kendo savez Srbije odlučio je da svima pokloni besplatan ulaz za sva tri dana takmičenja. Pridružite nam se i podržite naše reprezentativce u pohodu na titulu prvaka Evrope", rekao je predsednik Kendo saveza Srbije Dušan Nikolić.

Zbog velikog broja učesnika, Kendo savez Srbije raspisao je konkurs za volontere.

Konkurs je otvoren do 15. maja, a svi zainteresovani koji žele da pomognu, upoznaju mlade sportiste iz cele Evrope i steknu praksu na ovom prestižnom takmičenju, mogu ostaviti svoje podatke na e-mail: kendoserbiapr@gmail.com.

Besplatne karte za takmičenje mogu se preuzeti putem interneta i na prodajnim mestima Ticket Vision:
Bilet Centar Trg Republike 5, Dom omladine Beograda, Beogradska arena i TC Ušće.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.