AAA

SPORT | 28.11.2018 20:40

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv AEK-a i Ajaksa


Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv AEK-a i Ajaksa, posle nereda njihovih navijača uoči i tokom utakmice u Ligi šampiona.

Grčki navijači su juče napali pristalice Ajaksa u Atini, a na stadionu uoči početka utakmice jedan navijač AEK-a je prišao do tribine na kojoj su bili smeštene pristalice holandskog kluba i na njih bacio molotovljev koktel.

Na fotografijama se može videti vatra, upaljene baklje, ali i kako policija udara pojedine navijače Ajaksa. Jedan od navijača ležao je u lokvi krvi.

AEK je optužen pošto su njegovi navijači bacali predmete na teren i palili baklje, uleteli u teren i pravili nerede, ali i jer su istakli nedozvoljeni transparent. Takodje, grčki klub će morati da odgovara i za lošu organizaciju i blokirano stepenište na tribinama.

Ajaks je optužen pošto su njegovi navijači bacali predmete na teren i palili baklje.

Oba kluba su prošlog petka kažnjena zbog nereda navijača na prethodnim utakmicama, zbog čega se očekuju oštrije kazne Uefe, koja će razmatrati slučaj 13. decembra.

Ajaks je juče pobedio sa 2:0, golovima srpskog fudbalera Dušana Tadića i plasirao se u nokaut fazu Lige šampiona prvi put od 2005. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.