AAA

SPORT | 26.01.2020 19:40 > 26.01 19:40

Navijači Nanta odali poštu Emilijanu Sali na godišnjicu njegove smrti


Navijači Nanta odali su danas poštu svom bivšem fudbaleru Emilijanu Sali, koji je poginuo u padu aviona pre godinu dana.

Uoči utakmice Nanta i Bordoa na centru terena razvijena je velika fotografija Sale, koji je zajedno sa pilotom, poginuo 21. januara prošle godine, kada se njihov avion srušio u Lamanš. Na velikom ekranu prikazani su snimci Sale sa utakmica Nanta,  navijači su u tišini odgledali snimak, a neki od njih držali su žuto-zeleni dres argentinskog napadača.

Navijači su uz aplauz skandirali njegovo ime. U devetom minutu utakmice navijači su ponovo skandirali ime Emilijana Sale, koji je u Nantu nosio dres sa brojem devet. Francuski klub je iz poštovanja iz upotrebe povukao dres sa brojem devet.

Sala je 21. januara prošle godine iz Nanta putovao u Kardif, sa kojim je potpisao ugovor i postao najplaćeniji igrač tog velškog kluba. Pronadjen je posle 17 dana potrage, nakon što je njegova porodica prikupila novac i unajmila privatne istražitelje. Pilot Dejvid Ibotson nije pronadjen.

Fudbaleri Nanta nosili su posebne plavo-bele dresove u bojama argentinske zastave u današnjoj utakmici protiv Bordoa, kluba u kome je Sala počeo profesionalnu karijeru.

Uprava Nanta saopštila je da će sav prihod od prodaje komemorativnih dresova biti poslat Salinim bivšim klubovima u Argentini, gde je igrao za mladje kategorije.

Sala je odigrao ukupno 133 utakmica za Nant i postigao 48 golova.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.