AAA

SPORT | 19.10.2021 18:30 > 19.10 18:30

Premijer liga: 68 odsto fudbalera je potpuno vakcinisano protiv kovida

Više od 81 odsto fudbalera Premijer lige je primilo bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa, dok je 68 odsto njih potpuno vakcinisano, saopštila je danas ta liga.

"Premijer liga danas može da potvrdi da je 81 odsto igrača primilo najmanje jednu dozu vakcine i da je 68 odsto potpuno vakcinisano. Premijer liga na nedeljnom nivou prikuplja podatke i nastavlja da radi sa klubovima na podsticanju vakcinacije medju igračima i osobljem", navodi se u saopštenju.
Jedan od najotvorenih zagovornika vakcinacije je trener Liverpula Jirgen Klop koji je one koji odbijaju vakcinaciju uporedio sa pijanim vozačima koji druge izlažu riziku.

Velika Britanija je jedna od zemalja koje su najteže pogodjene pandemijom korona virusa, sa više od 138.000 umrlih, ali je i jedna sa najboljom stopom vakcinacije. Po zvaničnim podacima, 79 odsto stanovništva starijeg od 12 godina primilo je obe doze vakcine.

Brza vakcinacija omogućila je vladi da značajno ublaži mere, pa je tako nova sezona Premijer lige počela sa punim stadionima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.