AAA

SPORT | 21.10.2021 19:05 > 21.10 19:05

Tužilaštvo za Benzemu traži deset meseci uslovne kazne

Javni tužilac zatražio je danas deset meseci uslovne zatvorske kazne protiv fudbalera Real Madrida Karima Benzeme, optuženog za saučesništvo u pokušaju ucene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Tužilac je zatražio i kaznu od 75.000 evra za francuskog napadača, koji je jedan od najvećih kandidata za "Zlatnu loptu".
"Benzema nije bio dobar Samarićanin da dodje da pomogne, već je dopustio pregovaračima da idu do kraja, a ucenjivačima da uzmu novac. Bio je uključen u taj tim, u taj projekat pokušaja ucene zbog video snimka intimnog sadržaja", rekla je tužiteljka Segolen Mares.

Protiv četvorice drugih optuženih, procesuiranih u ovom predmetu, zatražene su kazne u rasponu od 18 meseci zatvora uslovno do četiri godine zatvora.

Benzema nije prisustvovao sudjenju.

Karim Benzema je osumnjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti video snimak seksualnog sadržaja.

On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javnosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu "nije mesto u reprezentaciji".

Istragom je utvrdjeno da se Benzemi obratio prijatelj iz detinjstva, kako bi bio posrednik i ubedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucenjivačima, ali je Valbuena umesto toga obavestio policiju.

Benzema je negirao optužbe.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.