AAA

SPORT | 25.11.2022 11:25 > 25.11 11:25

Fudbaleri Irana otpevali himnu pred utakmicu protiv Velsa


Za razliku od prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru, fudbaleri Irana su pred današnji meč protiv Velsa otpevali himnu svoje zemlje.Uoči utakmice u ponedeljak protiv Engleske, fudbaleri Irana nisu pevali tokom intoniranja himne i stajali su mirno, što su mnogi protumačili kao gest solidarnosti sa demonstrantima. Tokom utakmice nisu slavili dva gola koja su postigli.

Danas su, medjutim, otpevali himnu, dok su se sa tribina stadiona "Ahmed bin Ali" čuli zvižduci i dok su pojedini navijači plakali.
Agencija AP je prenela da su provladini navijači ispred stadiona maltretirali navijače koji su protiv iranske vlade.

Oni su, kako navodi AP, uzvikivali uvrede na račun onih koji su nosili majice sa sloganom protestnog pokreta u toj zemlji "Žena, život, sloboda".

Mala grupa muškaraca je, kako piše AP, ljutito skandirala "Islamska Republika Iran" ženama koje su ispred stadina davale intervjue stranim medijima o protestima.

Protestni pokret potresa Iran od smrti 16. septembra Mahse Amini, 22-godišnje Iranke poreklom iz Kurdistana. Umrla je u bolnici gde je smeštena u teškom stanju posle hapšenja 13. septembra u Teheranu zbog "nošenja neprikladne odeće" i nepoštovanja strogog pravila oblačenja žena u Iranu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.