AAA

SPORT | 07.02.2023 14:25 > 07.02 14:25

Ančeloti: Napadi na Vinisijusa su problem španskog fudbala

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je danas da su napadi iz mržnje prema fudbaleru njegove ekipe Vinisijusu Žunioru problem španskog fudbala koji mora da se reši.Otkako je došao u španski fudbal 2018. godine, Vinisijusa su navijači u više navrata vređali na rasnoj osnovi. Poslednji put u nedelju na prvenstvenoj utakmici protiv Majorke, dok je prošlog meseca lutka sa njegovim likom obešena na most u Madridu, uoči gradskog derbija sa Atletikom.

Španska liga nedavno je podnela krivične prijave protiv nekolicine navijača Valjadolida za zločin iz mržnje, posle rasističkih parola upućenih Vinisijusu.
"Postavljam pitanje: Od čega Vinisijus mora da se brani? Od čega njegovi saigrači moraju da se brane? Da li je Vinisijus problem? Čini se da jeste, ali problem je ono što se dešava oko njega. Tačka. To je problem španskog fudbala. Ja sam deo španskog fudbala i mislim da je to problem koji moramo da rešimo", rekao je Ančeloti.

"Čini se da je Vinisijus krivac, ali on je žrtva nečega što ne razumem", dodao je italijanski trener.

Vinisijus stalno govori o tim uvredama i često se žali putem društvenih mreža.

Njega kritikuju zbog načina na koji proslavlja golove, a nedavno su njegovi saigrači ukazali na veliki broj prekršaja koji se tokom utakmice načine nad brazilskim fudbalerom. Prošle nedelje u prvenstvenoj utakmici isključen je defanzivac Valensije Gabrijel Paulista zbog oštrog starta na Vinisijusom.

"Vinisijus je neverovatna osoba. On je drugačiji od ostalih igrača na terenu, uživa u fudbalu na sopstveni način, na radostan način. Mislim da protivnički navijači ne razmišljaju o osobi, oni ne shvataju da bi on mogao biti sin nekoga ko sedi na tribini. Ljudi moraju da snose odgovornost za svoje postupke, ne bi trebalo da se istresaju na 22-godišnjaku. Morate da pokažete poštovanje", rekao je igrač Reala Federiko Valverde.

Španska liga istražuje incident na Majorki, nakon što se na televizijskom snimku vidi kako navijač naziva Vinisijusa majmunom. Njega su vređali i posle utakmice kada je davao autograme i slikao se sa navijačima.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.