AAA

SPORT | 28.05.2017 13:20 > 28.05 14:39

Novica Tončev: Terzić da prihvati odgovornost i prestane sa napadima na FSS

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Novica Tončev pozvao je danas generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za "lični poraz" u tom klubu i da prestane sa neosnovanim napadima na FSS.

Terzić je sinoć, posle poraza Zvezde u finalu Kupa od Partizana (0:1), rekao da će od ponedeljka krenuti u smenu predsednika FSS Slaviše Kokeze, koga je optužio da je pomogao Partizanu da osvoji šampionsku titulu i Kup.

"Pozivam gospodina Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za lični poraz u Zvezdi, da spusti loptu i prestane sa neosnovanim napadima na račun organa FSS. Svi organi FSS su legitimno i legalno izabrani i svako ko bi da smenjuje i bira novog predsednika to može da radi isključivo na način propisan statutom i pravilima FSS, koji je najviša sportska institucija u Sbiji i nije afričko pleme da bi se pučom osvajala vlast", naveo je Tončev u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da "ni Terzić ni bilo ko ko je nezadovoljan sopstvenim rezultatima i neuspehom na terenu ne može na konferencijama za štampu da sprovodi smene u FSS".

Tončev je podsetio da se na sednici Skupštine FSS 25. aprila glasalo o poverenju Slaviši Kokezi i da je samo jedan delegat bio za smenu predsednika.

"To najbolje govori da li predsednik FSS ima ili nema podršku delegata za posao koji obavlja", naveo je Tončev, koji je i predsednik FS Regiona istočne Srbije.

"Pozicija Crvene zvezde se ne brani na konferencijama za novinare već se tokom cele sezone brani na terenu i svako ko je nezadovoljan rezultatom mora da preispita sopstvene greške u svom dvorištu i da preuzme ličnu odgovornost, pa tek onda da se obračunava organima FSS", rekao je Tončev.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.