AAA

SPORT | 20.06.2015 12:35 > 20.06 12:51

Paunović: Pobedila je ekipa koja je više želela trofej

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović poručio je danas, posle osvajanja titule šampiona sveta, da će njegovi igrači i u narednih deset godina igrati velike utakmice.
"Oni mogu da se popnu na vrh sveta i u seniorskoj konkurenciji. U ovoj generaciji ima mnogo dobrih igrača koji će u narednih deset godina igrati u najvažnijim utakmicama na svetu. Ovo je trenutak kada ova generacija treba da odraste, da kaže zbogom omladinskoj selekciji, a uradila je to na najbolji mogući nači. Sada moraju da se fokusiraju na sledećih deset godina", rekao je Paunovć, prenosi Bi-Bi-Si.

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu savladala, posle produžetaka, selekciju Brazila sa 2:1.
"Želim da čestitam Brazilu to je sjajan, neverovatan tim. Zaslužuju trofej kao i mi, odigrali su neverovatan fudbal danas. Da li smo imali sreće? Da, imali smo. Ali, sreća mora da se zasluži, a mi smo radili veoma naporno. Mi smo tim koji igra kao jedan i, na kraju, mislim da je pobedio tim koji je više želeo trofej. Ovo će nam dati samopouzdanje za budućnost, ali moramo da nastavimo da gradimo i obnavljamo i naš fudbal i naše društvo", kazao je Paunović, objavljeno je na sajtu Fifa. Paunović se zahvalio na podršci koju je Srbija dobijala iz celog sveta, a titulu je posvetio svom ocu koji je nedavno preminuo.

Selektor Brazila Rožerio Mikale rekao je da je njegova ekipa razočarana što je ostala bez trofeja.

"Ali, odlazimo sa ovog Svetskog prvenstva sa vrlo dobrim osećanjem zbog toga kako smo igrali. Ovi igrači tek počinju. Nadam se da mogu da urade velike stvari za Brazil u budućnosti. Verujem da to mogu. Ponosan sam što sam radio sa njima i čestitam im na dobrim igrama...  Čestitam Srbiji na pobedi, zaista su dobar tim i videlo se da već dugo rade zajedno", rekao je Mikale.


KOMENTARI

Broj komentara : 2

rade21/06/2015 03:49

bravo momci,ne postaje se prvak svijeta svaki dan,osvjetlali ste obraz i Srbijii cijelom Balkanu ,vi ste zlatna generacija ,svaka čast,pozdrav naj boljima na svijetu

Marcelo Vezetiv20/06/2015 14:25

Congratulations to the Serbian Team !You guys really deserve it !

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.