AAA

SPORT | 15.10.2018 17:35

Voždovac predstavio Dragana Aničića


Novi trener fudbalera Voždovca Dragan Aničić rekao je danas da ne sumnja da je dolaskom u taj klub napravio dobar potez i dodao da su njegove ambicije da "zmajevi" ove sezone zaigraju u plej-ofu Super lige Srbije.

Aničić, koji na klupu Voždovca stiže posle Branka Vojinovića i Jovana Damjanovića, na predstavljanju je prvo zahvalio svom bivšem klubu, Mačvi.
"Veliki respekt i velika zahvalnost prema Mačvi, jer su pokazali veliko poštovanje i toleranciju za moju želju da probam da napravim novi korak u karijeri. Takodje, za sve ono što su mi priuštili za dve godine koliko sam proveo, za prekorektan odnos uprave kluba na čelu sa Ivicom Kraljem i Draganom Antonićem, i igračkim kadrom, pa preko publike, jedno veliko hvala", rekao je Aničić.

Voždovac je trenutno na 12. mestu na tabeli domaćeg šampionata sa 11 osvojenih bodova iz isto toliko utakmica.

"Kada vas neko pozove i jasno pokaže želju da vas angažuje iako imate angažman u drugom klubu, iako ima dosta slobodnih trenera, to govori o želji da zajedno napravite nešto veliko. Ja sam to prepoznao posle prvog razgovora s direktorom i nisam imao sumnju, a i dalje je nemam da je ovo pravi potez i da ćemo zajedno vratiti Voždovac tamo gde je bio u bliskoj prošlosti", rekao je Aničić.

Aničić je u prvom obraćanju kao trener Voždovca govorio i o ambicijama kluba, u ovoj sezoni ali i u bliskoj budućnosti.

"Nisam od onih koji traže alibi, možda situacija nije takva, ali moje ambicije jesu da Voždovac igra plej-of. U nekoj bliskoj budućnosti da bude medju prvih 4-5 ekipa u Srbiji, jer mislim da klub ima potencijal za to i u igračkom i u infrastrukturnom i u organizacionom smislu", rekao je Aničić.

Generalni direktor Voždovca Goran Grkinić rekao je Aničić svojim radom proteklih nekoliko godina, u BSK-u iz Borče i u Mačvi iz Šapca, napravio zapažene rezultate.

"Čim se pojavila mogućnost da možemo da ga angažujemo, nismo oklevali ni minuta. On je želja svih nas, počev od mene kao direktora, do predsednika kluba Marka Zdravkovića, ali i svih ljudi u klubu. Svojim radom je pokazao o kakvom se stručnjaku radi", rekao je Grkinić.

Grkinić je zahvalio predsedniku Mačve Ivici Kralju "na izuzetnoj korektnosti".

"Jedan veliki gospodin u srpskom fudbalu. Znam da nije lako pustiti trenera u jeku sezone i zbog toga je pokazao veličinu", rekao je generalni direktor Voždovca.

On je kazao da će novi trener imati "potpunu slobodu u odlučivanju i punu podršku svih u klubu" i istakao da tim i trener neće biti pod imperativom da budu medju prvih osam.

"Želimo da se vratimo nekim našim igrama i po čemu je Voždovac bio prepoznatljiv, a naravno uz to će sigurno doći rezultati", rekao je Grkinić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.