AAA

SPORT | 11.04.2019 18:50 > 11.04 18:54

KK Partizan: Dug je smanjen, cilj trofej u Superligi i povratak u Evroligu

Košarkaški klub Partizan smanjio je dugovanja za gotovo dva miliona evra i pružena je podrška radu sportskog sektora sa ciljem da se u predstojećoj Superligi Srbije ekipa bori za trofej, ali i da se vrati u Evroligu.

"Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja, povratak Partizana u Evroligu", rekao je posle sednice Upravnog odbora predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Na polju finansija, klub je do sada isplatio oko milion evra, čime je uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, namireno gotovo dva miliona evra koje je Partizan dugovao, navodi se na sajtu kluba.

Sportski direktor Nikola Lončar podneo je izveštaj o dosadašnjem toku sezone, nakon čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa Radivoja Koraća i plasmanom u polufinale ABA lige, ostvarena dva od tri takmičarska cilja. Izostao je plasman u Top 8 Evrokupa, koji je crno-belima izmakao u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa. Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej.

Kako se navodi, pred članove Upravnog odbora i operativni menadžment kluba, postavljen je zadatak formiranja finansijske konstrukcije za sezonu 2019/2020.

Po završetku takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA lige, odnosno plasman u Evroligu.

Naredna sednica Upravnog odbora Partizana biće održana krajem juna.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.