AAA

SPORT | 26.01.2020 21:15 > 27.01 10:08

Poginuo Kobi Brajant u padu helikoptera


Kancelarija okružnog šerifa Los Andjelesa  potvrdila je da je legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera.

Takodje i vlasti kalifornijskog gradića Kalabasasa oglasile su se na Tviteru i potvrdile da je Brajant jedan od petoro poginulih u padu helikoptera. Kalabasas se nalazi nešto manje od 50 kilometara od Los Andjelesa.

Dugogodišnji bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga i ćerka poginuli su u padu helikoptera u kojem je stradao i legendarni Kobi Brajant i njegova ćerka Džijana.

Informaciju o smrti Altobelija, tenera na Orindž Kaunti Koledžu, njegove supruge Keri i 13-godišnje ćerke Alise potvrdio je danas njegov brat Toni.

Alisa je igrala u istoj košarkaškoj ekipi kao i Džijana, ćerka Kobija Brajanta.

Stradala je i ženski košarkaški trener Kristina Mozer koja je radila u jednoj školi u Kaliforniji, potvrdio je njen suprug.

U helikopteru koji se srušio u nedelju ujutru u kalifornijskom gradiću Kalabasasu bilo je devet osoba. Niko nije preživeo.

Navodi se da niko na zemlji nije povredjen prilikom pada helikoptera, koji se zapalio pre nego što se srušio.

Uzrok nesreće se istražuje.

Brajant je često koristio helikopter Sikorski C-76 i njime je putovao od Njuport Biča do Stejpls centra, kako bi izbegao saobraćajne gužve, preneo je TMZ.

Brajant, čiji je nadimak bio "Crna mamba", jedan je od najboljih igrača NBA lige svih vremena.

Igrao je celu karijeru, 20 sezona za Los Andjeles Lejkerse i osvojio je pet šampionskih titula, a 18 puta bio je u ol-star timu. Osvojio je i dve zlatne olimpijske medalje sa selekcijom SAD.

Povukao se 2016. godine, po završetku te sezone, a Lejkersi su u decembru 2017. godine povukli dresove sa brojem osam i 24 u njegovu čast.

Vest o pogibiji 41-godišnjeg Brajanta preneo je I-ES-Pi-En (ESPN).

Brojni NBA igrači bivši i sadašnji i velike sportske zvezde opraštaju se od Brajanta putem društvenih mreža.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.