AAA

SPORT | 05.03.2017 19:20 > 05.03 19:37

Džikić: Bilo je dobro, mada nisam očekivao neko posebno dobro izdanje

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegovom timu bilo teško da igra protiv Krke danas, a priznao je da nije očekivao posebno dobro izdanje njegovog tima.

Partizan je pobedio 94:80 u 25. kolu ABA lige, a danas je prvi put tim vodio Džikić posle trovanja salmonelom, od čega su patila još četvorica igrača.

"Ovu nedelju smo bili primorani da radimo potpuno drugačije nego u takmičarskom ritmu. Radili smo bez kontakta, osvežavali smo igrače koji su to izneli, a onda smo vraćali ove oporavljene i generalno, nisam očekivao ne znam kako izdanje. Ne znam i dalje kako je Krka poslednja, to nije loš sastav. Bili smo u situaciji ako pobedimo, to je normalno, a ako izgubimo, to je apokalipsa danas. Teško je bilo da se tako igra da se igra danas. Na kraju smo kao bili ubedljivi", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Krka je uglavnom vodila u prvom poluvremenu, a u drugom je Partizan došao do preokreta.

"Otvorili smo sporije i mekše nego što bih voleo. To je normalno. Imamo još jedno kolo. Mislim da je vrlo važno što smo igrali pošteno utakmice sa timovima koji se bore za opstanak, kapiram da je to dobra stvar. Imamo još utakmicu u Banjaluci. Volimo da igramo tamo, imamo mnogo navijača. Voleo bih da dodju da nas pozdrave i da ABA ligu završimo na dobar način, a posle da vidimo šta i kako u plej-ofu i nastavku sezone", rekao je Džikić.

Trener Partizana propustio je šest utakmica, ali nije hteo da govori o svom zdravstvenom stanju previše.

"Teško je kad gledaš utakmice a ne možeš ništa da promeniš. Ali, da ne širim priču o tome. Na terenu sam, što znači da uopšte nije bitno kako se osećam. Odlučio sam da izadjem i to znači da sam 100 odsto, što govorim i svojim igračima", rekao je Džikić.

Partizan i dalje ima mnogo problema sa povredama. Trener je rekao da će oporavak Kenana Karahodžića najduže trajati, zatim da je Novica Veličković bio na poštedi, kao i da će Džamont Gordon i Vilijam Hečer igrati u Banjaluci i plej-ofu.

Odlične partije u oslabljenom Partizanu pružali su u poslednje vreme Adin Vrabac i Stefan Pot, ali trener nije želeo posebno da priča o njima.

"Ja sam generalno ponosan učinkom svih momaka koji su nosili tim kroz sve ovo što se izdešavalo kad smo bili prepolovljeni. Važni su bili i jedni i drugi. Ako ih nešto ne apostrofiram i kad su loši, ne znam da li baš treba da ih ističem i kad su dobri. Mogu bolje, odnosno moraju bolje, ne da mogu. Ja ću da nastavim da ih guram. E sad, to nije uvek slatko, i ljudi to ne shvataju previše. Valjda se zato taj Pot pomerio od septembra do sada. Jasno je da je napredovao, kao i nekolicina drugih", rekao je Džikić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.