AAA

SPORT | 15.06.2017 11:25 > 15.06 11:43

Kari ne želi na prijem u Belu kuću


Jedan od najboljih košarkaša šampiona NBA lige Golden Stejta Stefen Kari rekao je danas da neće ići na prijem u Belu kuću ako ga predsednik SAD Donald Tramp pozove.

"To pitanje se postavljalo pre nekoliko meseci, bilo je hipotetički, a odgovorio sam da neću ići. Sada mislim isto", rekao je Kari.

Golden Stejt je u ponedeljak osvojio titulu u NBA ligi pošto je sa 4:1 u finalu pobedio branioca titule Klivlend.

"Razgovaraćemo, ceo tim. Ne želimo da okaljamo ono što smo postigli ove sezone... Ponašaćemo se odgovorno i uradićemo ono što je potrebno, individualno ili u grupi", dodao je Kari.

Posle osvajanja titule u ponedeljak, pojedini američki mediji preneli su da su košarkaši Golden Stejta odlučili da ne odu na prijem u Belu kuću, pošto su igrači "neprijateljski raspoloženi prema predsedniku Donaldu Trampu".

Klub je ubrzo izdao saopštenje u kome je naveo da nije dobio poziv iz Bele kuće i da bi u slučaju poziva o tome odlučio na vreme.

Tradicija je da predsednik SAD organizuje prijem u Beloj kući za osvajače NBA lige i koledž šampiona (NCAA) nekoliko nedelja ili meseci po osvajanju trofeja.

Trener Golden Stejta Stiv Ker rekao je da će igrači razgovarati i doneti odluku.

"Postoji poštovanje institucija, naše vlade i to moramo da uzmemo u obzir, bez obzira šta mislimo o osobi u Beloj kući. Ono što je važno, jeste to da samo igrači odlučuju da li će ići", rekao je Ker za I-Es-Pi-En (ESPN).

Kari i Ker su bili medju brojnim javnim ličnostima koje su kritikovale Donalda Trampa otkako je izabran za predsednika SAD.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.