AAA

SPORT | 03.07.2017 14:45

Srbija bez Nikole Jokića na Evropskom prvenstvu


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević skratio je danas spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Turskoj.

Djordjević je otpisao osam igrača i na skraćenom spisku koji je objavio ostavio je njih 17 koji će početi pripreme 20. jula, a na kom izmedju ostalih nema centra Denvera Nikole Jokića.

Na spisku su Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović, Stefan Birčević, Miloš Teodosić, Vladimir Lučić, Bogdan Bogdanvoić, Nikola Kalinić, Vladimir Štimac, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović, Vasilije Micić i Boban Marjanović.

Evropsko prvenstvo održaže se od 31. avgusta do 17. septembra, a Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu, gde će joj protivnici biti Turska, Rusija, Letonija, Belgija i Velika Britanija.

Okupljanje je zakazano za 20. jul u 11.30 u Beogradu.

Srpski košarkaši će 23. jula otputovati na pripreme na Kopaonik, 2. avgusta će igrati prijateljsku utakmicu protiv B selekcije i četiri dana kasnije će se vratiti u Beograd.

Reprezentacija Srbije će od 11. do 13. avgusta učestvovati na turniru Trofej Beograda sa ekipama Crne Gore i Grčke, a potom će 17. otputovati u Nemačku, gde će na Super kupu igrati protiv domaćina, Poljske i Rusije.

Potom sledi turnir na Akropolis kupu u Atini od 23. do 25. avgusta, gde će još igrati Grčka, Italija i Gruzija, posle čega idu završne pripreme u Beogradu i 30. avgusta odlazak u Istanbul.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.