AAA

SPORT | 21.08.2017 13:40

Teodosić: Bilo mi je teško da odlučim o izostanku sa EP

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da mu je bilo teško da donese odluku o izostanku sa Evropskog prvenstva, ali da je to učinio pošto nije mogao na vreme da se oporavi od povrede lista, koja je, kako je naveo, komplikovanija nego što se mislilo.

"Bilo mi je izuzetno teško da presečem i donesem odluku o neigranju na Evropskom prvenstvu posle mnogo leta koje sam proveo u dresu Srbije. Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio. Verovao sam da ću moći iako su prognoze lekara bile drugačije", rekao je Teodosić agenciji Beta.

On je istakao da je fizioterapeut iz njegovog novog kluba Los Andjeles Klipersa došao u Srbiju samo da bi mu pomogao da se što pre oporavi i da zaigra na Evropskom prvenstvu.

"Nažalost i on je nakon snimaka i pregleda, kao i lekar, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja. U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnosti priča i piše samo o njima a ne o nama koji smo povredjeni. Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati", naveo je Teodosić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.