AAA

SPORT | 14.09.2017 12:25 > 14.09 12:34

Tanjević nije više selektor Crne Gore, završio karijeru

Dosadašnji selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević doneo je odluku da se povuče sa te funkcije i da završi profesionalnu trenersku karijeru, saopštio je danas Košarkaški savez Crne Gore.

"Košarkaški savez Crne Gore izražava veliku zahvalnost proslavljenom stručnjaku Tanjeviću koji je kao veliki trener proslavio našu državu, a posebnu zahvalnost dugujemo mu za njegovo angažovanje u poslednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mladjih reprezentativnih selekcija", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Tanjević će ostati na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije doprineti daljoj afirmaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih crnogorskih trenera.

Tanjeviću je ovo bio četvrti selektorski angažman pošto je prethodno vodio reprezentacije bivše Jugoslavije, Italije i Turske.

Jugoslaviju je predvodio do srebra na Evropskom prvenstvu 1981. godine, sa Italijom je osvojio zlato na EP 1999, dok se sa Turskom okitio srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Tanjević je kao trener predvodio brojne klubove, medju kojima su Bosna, Kaserta, Trst, Olimpija, Limož, Budućnost, Asvel, Fenerbahče. Najveći uspeh ostvario je sa Bosnom sa kojom je 1979. godine bio prvak Evrope.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.