AAA

SPORT | 18.09.2017 19:40 > 19.09 10:46

Hiljade navijača pozdravile košarkaše Srbije u Beogradu


Nekoliko hiljada navijača pozdravilo je sinoć košarkaške reprezentativce Srbije slaveći s njima ispred Skupštine Beograda sinoćno osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

"Hvala momcima, to je 12 predivnih igrača, legendi srpskog sporta i svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, zaslužili su ih uz pomoć svih ovih ljudi i njima neizmerno hvala, kao i svima vama. Ja sam najponosniji Srbin na svetu u ovom trenutku jer me ovi momci čine ponosnim i presrećnim", rekao je selektor Aleksandar Djordjević na dočeku.

Igrači i članovi stručnog štaba su pojedinačno izlazili na balkon, uz ovacije okupljenih koji su mahali državnim zastavama i palili pirotehniku.

Posle predstavljanja igrača, intonirana je državna himna Srbije koju su članovi reprezentacije i navijači zajedno otpevali.

Selektor Djordjević je obećao da će se košarkaška reprezentacija i za četiri godine vratiti na isti balkon s medaljama sa Evropskog prvenstva.

Kapiten reprezentacije Milan Mačvan zahvalio je svim navijačima za podršku: "Osetili smo vašu energiju i hvala još jednom u ime saigrača i stručnog štaba", rekao je i poveo skandiranje "Šampioni!".

Najveće ovacije dobio je Bogdan Bogdanović, kome su prisutni skandirali "MVP" i tim pokličima bi ga prekidali kada god bi počeo govor.

"Stvarno ne znam šta da kažem... Volim vas puno, vi ste neverovatni i uvek nas motivišete. Zbog vas smo spremni da uvek potrošimo poslednji atom snage. Hvala", kazao je Bogdanović.

On je potom pozvao saigrača Vladimira Štimca, koji je takodje zahvalio navijačima na podršci i kada je bilo dobro i kada je bilo teško.

"Nije nam bilo lako. Mislimo da je zlato naše. Bila je čast biti pored ovakvih momaka i ovakvog trenera. Siguran sam da će vam Bogdan doneti još dosta zlata sa ovim momcima, a pogotovo Sale", rekao je Štimac.

Boban Marjanović je kazao da mu se ostvario jedan od snova izlaskom na balkon, dok je Stefan Jović naveo uz osmeh da je hteo da uzme gitaru i "nešto odsvira", ali je bend napustio balkon.

Okupljene je zabavljala muzička grupa "THC familija" koja je, zajedno s navijačima, ponovila reči člana stručnog štaba Miroslava Nikolića "Sve je to normalno".

Košarkašku reprezentaciju su pre izlaska na balkon pozdravili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i čelnici Beograda predvodjeni gradonačelnikom Sinišom Malim.

"Drago mi je da naši šampioni imaju pravi tretman. Ovo je prava slika Beograda i sportske Srbije, nacije koja se nikada ne predaje. Ovo je njihova kuća, njihov balkon i želim im da što češće dolaze na isti", rekao je Mali za RTS.

Srpski košarkaši su danas popodne doputovali iz Istanbula u Beograd, a avion je po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" dočekan vodenim lukom vatrogasnih kamiona.

Na aerodromu ih je dočekalo nekoliko desetina navijača i veliki broj novinara, posle čega su u jednom hotelu održali konferenciju za novinare.

Reprezentacija Srbije je u nedelju uveče u Istanbulu osvojila srebrnu medalju, pošto je utakmicu sa Slovenijom, u finalu Evropskog prvenstva, završila rezultatom 85:93.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.