AAA

SPORT | 13.11.2017 18:50 > 13.11 18:52

Milutinov ne igra za reprezentaciju

Šestorica košarkaša Olimpijakosa, medju kojima je i Nikola Milutinov, saopštili su danas da neće igrati za nacionalne selekcije svojih zemalja u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo.

"Od našeg detinjstva, uvek smo odgovarali na svaki poziv naših nacionalnih timova. Nedeljama smo bili odvojeni od svojih porodica, ne obraćajući pažnju na umor i igrorišući rizik od povreda. Povredjivali smo se više puta i ipak igrali kad god se to od nas tražilo. Poznato je da smo to radili iz ljubavi, poštovanja i posvećenosti i to je razlog zbog kojeg se nikad nismo žalili", navodi se u pismu.

"Obzirom na promene koje su se dogodile u kalendaru, našli smo se u neprijatnoj situaciji jer moramo da saopštimo da nećemo igrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. U ovoj fazi praktično je nemoguće i neprofesionalno da odsustvujemo sa predstojećih utakmica svojih klubova u Evroligi, imajući u vidu da je većina nas propustila veći deo predsezonskih treninga zbog priprema za Evropsko prvenstvo", dodaje se u pismu.

Košarkaši Olimpijakosa su naveli da se nadaju da će se situacija uskoro "vratiti u normalu" i da će ponovo moći da pomognu svojim reprezentacijama.

Pismo su potpisali Nikola Milutinov, Jorgos Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru i Janis Strelnijeks.

Srbija će kvalifikacije početi 24. novembra protiv Austrije, a potom će se tri dana kasnije sastati sa Gruzijom. Obe utakmice igraće se u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.