AAA

SPORT | 02.08.2021 11:00 > 02.08 12:41

Sebić osvojio bronzanu medalju u trostavu na OI - 'Prezadovoljan sam osvojenom medaljom'

  • AP Photo/Alex Brandon

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini malokalibarska puška trostav.

Sebić je u finalu ostvario rezultat od 448,2 kruga, dok je zlatnu medalju osvojio Kinez Čanhun Žen, uz novi svetski i olimpijski rekord (466 kruga).

Srebro je pripalo ruskom takmičaru Sergeju Kamenskom (464,2 kruga).

Sebić: Prezadovoljan sam osvojenom medaljom na OI
Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić rekao je danas da se pet godina spremao za nastup u Tokiju, kao i da je prezadovoljan što je uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama.

"Posle Rija sam imao veoma težak period jer sam bio spreman za finale, ali nisam tada uspeo da osvojim medalju. Poslednjih pet godina sam se spremao za Tokio i to je urodilo plodom. Prezadovoljan sam jer sam uspeo da pobedim sebe i osvojim medalju", rekao je Sebić, preneo je Olimpijski komitet Srbije.
Sebić je danas u finalu malokalibarske puške trostav osvojio bronzanu medalju na Igrama u Tokiju.

"Uživao sam u momentu i bio svestan osvajanja medalje. Izborio sam se danas za ulazak u finale, u finalu je sve krenulo od nule i počela je nova borba. Bilo mi je malo lakše jer sam se rasteretio, i bio spreman za sve što me čeka", dodao je 36-godišnji strelac.

On je istakao da je pred poslednji hitac znao da je u prednosti u odnosu na Norvežanina Džona Hermana Hega.

"Znao sam da u odlučujućem metku Norvežaninu bežim za 0.7 krugova i maksimalno sam se skoncentrisao da taj hitac bude onaj pravi. Medalju posvećujem našoj preminuloj koleginici Bobani Veličković Momčilović", zaključio je Sebić.

Srbija sada ima pet medalja na Igrama u Tokiju, jednu zlatnu, jednu srebrnu, i tri bronzane.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.