AAA

SPORT | 21.01.2022 09:25 > 21.01 09:47

Ceremoniju otvaranja ZOI u Pekingu režira Džang Jimou

Ceremoniju otvaranja ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara u Pekingu režirao je kineski režiser Džang Jimou koji je režirao i spektakularnu ceremoniju otvaranja Letnjih olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

"Velika mi je čast da drugi put režiram ceremoniju otvaranja. Nadam se da će ceremonija ostaviti dobar utisak i stvoriti prekrasne trenutke koji će ući u istoriju", rekao je Džang u intervjuu za novinsku agenciju Sinhua.

Izvršni direktor Kompanije za emitovanje olimpijade Jianis Eksarkos izrazio je očekivanje da će svečano otvaranje Zimskih olimpijskih igara 4. februara biti jednako impresivno i spektakularno kao i otvaranje Letnjih olimpijskih igara 2008. godine, ali i potpuno drugačije jer će pokazati sadašnju epohu.

"Rad sa Džangom 2008. godine je bio vrhunac u mom ličnom i profesionalnom životu. A ovo je drugi vrhunac koji nikad nisam očekivao. Džang je režiser sa vizijom. Rad sa njim je užitak jer dobro razume međunarodne gledaoce", rekao je Eksarkos.

On je dodao da je ceremonija otvaranja koju je režirao Džang 2008. promenila stereotipan način razmišljanja jer je autor "pokazao suštinu kineske kulture u obliku moderne umetnosti, što je zadivilo ceo svet".

Zimske olimpijske igre biće otvorene 4. februara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.