AAA

SPORT | 19.07.2019 19:50 > 26.07 16:20

Medjunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju stiže na Zlatibor 1. avgusta

Više od 150 biciklista iz 30 zemalja biće 1. avgusta gosti Zlatibora tokom 59. Medjunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, najavila je Opština Čajetina.

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju biće od 29. jula do 2. avgusta, a posle etape po Zlatiboru, biciklisti će krenuti ka Mionici.

Opština Čajetina je upozorila da će tokom trke putevi biti zatvoreni za saobraćaj.

Domaćini etapa biće Istočno Sarajevo, Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Čajetina, Mionica, Beograd i Požarevac.

Kuriozitet ovogodišnje Trke kroz Srbiju je da će po prvi put u svojoj 80-godišnjoj istoriji, krenuti iz druge države, kao i neke druge velike medjunarodne trke.

Prva Trke kroz Srbiju je vožena 1939. godine, a njen pokrovitelj, kralj Petar Drugi Кaradjordjević je zlatnim peharom darovao pobednika Avgusta Prosineka (1916-1975.), iz Jesenica, u Sloveniji.

Međunarodna Trka kroz Srbiju, najstarija biciklistička trka na Balkanu, imaće ove godine 150 učesnika, najavio je Biciklistički savez Srbije.

Svečano predstavljanje ekipa je 29. jula, a kružna trka ulicama Istočnog Sarajeva 30. jula. Dan kasnije, 31. jula, voziće se druga etapa Jahorina-Priboj.

Trećeg dana trke, 1. avgusta, planirane su dve poluetape: jedna kružna trka na Zlatiboru, a druga u Mionici, dok je 2. avgusta poslednja etapa od Mionice do Požarevca gde se trka završava.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja je početkom jula najavio da dolaze vrlo jaki timovi iz zemalja Balkana, Norveške, Belorusije, Francuske, Bahreina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.