AAA

SPORT | 22.08.2019 10:45 > 22.08 10:49

Evropski fitnes kongres na sajmu fitnesa, velnesa i zdravlja odžače se u Beogradu


U "Hali 3" Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, od 4. do 6. oktobra biće predstavljeni noviteti iz sveta fitnesa, bodibildinga, najnovije sprave za vežbanje, sportski rekviziti, ali i suplementacija.

Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja biće održan pod nazivom "Belfis 2019".
Ono što će ovom sajmu dati posebnu vrednost je to što će tom prilikom biti održan i deveti Evropski fitnes kongres koji će okupiti elitne strane predavače, ali i najpriznatije domaće stručnjake iz ove oblasti.

"Očekujemo da će sajam posetiti oko 10 hiljada posetilaca. Najavljen je znatno veći broj ljudi iz regiona koji će posetiti sajam, a naši gosti biće i grupa od 150 posetilaca iz Nemačke. I ove godine pokrovitelji Belfisa su Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd kojima dugujemo veliku zahvalnost jer su prepoznali značaj ove manifestacije", rekao je predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski.

On je istakao da je osnovna ideja za organizaciju Belfisa promocija zdravlja, fizičke aktivnosti koja doprinosi zdravlju i zdravom načinu života. 

"Upravo sa tim ciljem svim posetiocima će biti omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status i to poptuno besplatno. Vršiće se osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analize koje olakašavaju prepoznavanje potencijalnih zdravstvenih tegoba rekreativaca, ali i utvrdjuje dijagnostiku sportskih performansi. Takodje, meriće se krvni pritisak, utvrdjivati telesni sastav, vršiti analize kičmenog stuba i shodno tome davaće se predlozi sportskih aktivnosti, ali i saveti o pravilnoj ishrani", naglasio je Stojanoski.

Osmišljen je izuzetno zanimljiv program, pa će posetioci na raspolaganju imati veliki broj aktivacija na nekoliko bina.

"Uz atraktivne prezentere predstavićemo najnovije fitnes programe, a svi oni koji od 4. do 6. oktobra dodju na sajam biće u prilici da sve to isprobaju i pronadju program koji će im najviše odgovarati. Brojni fitnes klubovi će organizovati svoje promocije, tokom trajanja sajma najavili su i popuste na članirane, a posebnu pažnju posvetićemo deci i njihovoj što adekvatnijoj animaciji. Želja nam je da ih uz atraktivne programe privolimo da se bave sportom što je najbolja prevencija zdravlja", zaključio je Stojanoski.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.