AAA

SPORT | 23.10.2020 21:10 > 23.10 21:10

Umrla Ivanka Gajić dekanka Fakulteta za sport Univerziteta Union Nikola Tesla

Dekanka Fakulteta za sport Univerziteta "Union Nikola Tesla" Ivanka Gajić umrla je danas posle kratke i teške bolesti u 65. godini u Beogradu.

Dugogodišnji prosvetni, naučno-istraživački i sportski radnik Ivanka Gajić  rodjena je 1956. godine u Jagodini, gde je pohadjala osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu fizičke kulture Univerziteta u Beogradu, a magistrirala i doktorirala na Fakultetu za menadžment u sportu.
Već u vreme studija, a i kasnije u svojoj profesionalnoj karijeri, posvetila se naučno-istraživačkom, stručnom i praktičnom radu u oblasti razvoja sporta i edukacije mladih.

Iskustvo koje je stekla u obrazovanju mladih sportista je našlo utemelјenje u osnivanju Sportske gimnazije, na čijem čelu se nalazila niz godina. Program i rad prilagodjeni potrebama sportista, čiji je bila i idejni tvorac, naišli su na izuzetno pozitivno mišlјenje ne samo sportske već i celokupne javnosti.Učestvovala je na mnogobrojnim razvojnim projektima iz oblasti fizičke i sportske kulture kao član tima Košarkaškog Saveza Jugoslavije, bila je idejni tvorac i aktivni učesnik u realizaciji projekta Fakultet za sport, posebno sa aspekta školovanja mladih sportskih talenata u zemlјi. Bila je stručni konsultant više sportskih organizacija, srednjih i visokoobrazovnih institucija, saradjivala je sa velikim brojem naučnih, stručnih i NVO institucija u zemlјi i inostranstvu.

Za razvoj sporta i školskog obrazovanja dobila je niz priznanja, od kojih je najznačajnija "Oktobarska nagrada grada Beograda" 1994. godine, za doprinos u razvoju sporta i obrazovanja mladih sportista.

Autor je i koautor više od 60 naučnih radova, a bila je i dugogodišnji publicista dnevne i periodične štampe u oblasti sporta, zdravlja i edukacije. Funkciju dekana Fakulteta za sport Univerziteta "Union Nikola Tesla" obavljala je od njegovog osnivanja 2012. godine.

Dugo godina se aktivno bavila sportom, a košarku je igrala u Voždovcu i Partizanu.

Vreme i mesto sahrane Ivanke Gajić biće naknadno objavljeni.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.