AAA

SPORT | 17.06.2017 17:15 > 17.06 17:34

U ponedeljak biciklistički maraton u Hrvatskoj od 1.400 kilometara

Najveći međunarodni biciklistički ultramaraton u Hrvatskoj, u kojem učesnici moraju da predju 1.400 kilometara za najviše 110 sati, počinje u ponedeljak, 19. juna, na Moluntu, poluostrvu kod Dubrovnika.

"HARD CRO 2017" (http://hardcro.com/) je druga takva trka koja se priredjuje u Hrvatskoj i na uglavnom sudeluju biciklistički entuzijasti. Organizator je Biciklistički klub "Samo Sport", javila je agencija Hina.

Biciklisti kreću iz Molunta u ponedjeljak u 9.00 sati, prva kontrolna točka je 700 kilometara dalje, u gradiću Savudriji, u Istri, druga je još 380 kilometara dalje, u selu Svetom Martinu na Muri, a cilj trke je u mestu Iloku, udaljenom 420 kilometara od Svetog Martina.

Prošle godine, na prvoj trci "HARD CRO", na istoj stazi je pobedio Ian To, biciklistički entuzijasta iz Engleske, koji je stazu prešao za 67 sati i 5 minuta, dok je najbolji domaći takmičar, Ares Buršić, osvojio treće mesto.

U toj prvoj trci su sudelovala 43 bicikliste, od kojih je 28 trku završilo u zadatom vremenu, četvorica su na cilj stigla kasnije, a tokom trke je odustalo 11 učesnika.

Pravila "HARD CRO" ukazuju da takmičari moraju voziti bicikl od starta do cilja uz obavezan prolaz kroz obe kontrolne tačke, ali izmedju njih svako bira svoju rutu.

Zabranjeno je korišćenje čamaca i brodova i striktno pešačkih staza. GPS navigacija je dozvoljena.

Dozvoljena je bilo koja vrsta bicikla koji se sme pokretati samo ljudskom snagom, bez ikakvih pomoćnih motora, a zabranjeno je i korišćenje zavetrine iza motornih vozila.

Bicikl se ne sme zameniti tokom trke, a takmičari, ako im je bicikl pokvaren, trku mogu nastaviti noseći ga, vukući ili gurajući.

Pomoć takmičarima je zabranjena. Svu hranu, piće, opremu i rezervne delove moraju nositi sami, odnosno mogu pribavljati tokom takmičenja, ali isključivo u komercijalno dostupnim objektima na putu. Rodjaci i prijatelji su dobrodošli kao navijači, ali ne smeju takmičaru ponuditi bilo kakvu pomoć ili smeštaj.

Takmičari moraju biti punoletni, a trka je kategorisana po polu i starosti, od čega zavise i vremenski limiti za završavanje trke.

Učešće u trci se naplaćuje, ove godine 105 evra ili 808 kuna.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.