AAA

SPORT | 18.09.2017 19:15 > 18.09 19:20

Djiro d' Italia iduće godine počinje u Jerusalimu

Organizatori biciklističke Trke oko Italije objavili su danas detalje početka trke iduće godine u Jerusalimu, što će biti prvi put da se to nadmetanje održava van Evrope.

Posle prologa od 10,1 kilometra u Jerusalimu, druga etapa trke će duž 167 kilometara obale Sredozemnog mora od Haife do Tel Aviva, a treća najduža, 226 kilometara, od Ber Ševe u pustinji Negev do letovališta Ejlat na Crvenom moru.

Direktor Trke Mauro Venji rekao je da je Izrael odabran da bude domaćin početka Djira zbog svoje "istorije i posebnosti".

"Svake godine Djiro kazuje priču mesta od velikog interesa. Teritorije predjene u fazama u Izraelu će pokazati svet tradicije, kulture i divnog pejsaža”, rekao je Venji.

Očekuje se da će više od 175 najboljih biciklista sveta doći će u Izrael na trku koja će početi 4. maja.

Djiro je jedna od najznačajnih etapnih trka zajedno sa Trkom kroz Francusku i španskom Vueltom.

Ona će biti najveći i najprestižniji sportski dogadjaj u Izraelu i očekuje se da će privući hiljade turista i biciklista entuzijasta.

Za 101 godinu istorije, Djiro je počinjao više puta van Italije, ali nikada van Evrope.

Odluka da se održi u Izraelu je rezultat lobiranja Silvana Adamsa koji ima kanadsko i izraelsko državljanstvo. On je predložio da se trka poklopi s obeležavanjem sedam decenija postojanja Izraela.

Izrael se poslednjih godina promoviše kao elitna sportska destinacija. Nedavno je bio domaćin jedne grupe Evropskog prvenstva i biće domaćin džudo šampionata sledeće godine.

Izraelski ministar turizma Jariv Levin je rekao da je biciklistička trka "delo revolucije u marketingu" Izraela kao mesta za razonodu i turizam, a italijanski ministar sporta Luka Loti da je početak trke u Jerusalimu "metaforični most izmedju Italije i Izraela".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.