AAA

SPORT | 17.05.2018 09:55

U Budvi otvoren turnir Big game Fishing 2018 (VIDEO)


Big Game Fishing medjunarodni turnir u ribolovu otvoren u Budvi, i trajaće do 19. maja, kada će biti proglašeni pobednici.

Učestvuju ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Španije, Italije i Crne Gore.
Takmičenje u najatraktivnijoj ribolovačkoj disciplini organizuje sportsko ribolovni klub "Big game Budva" u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva.

Sportsko-ribolovni turizam (sportfishing) je grana privrede u ekspanziji, a "Big Game" se uklapa u destinacije, poput Crne Gore, koje poseduju ključne predispozicije, kao što su more bogato plavom ribom i razudjenu obalu.

Otvarajući turnir, četvrti po redu, predsednik Turističke organizacije Budva Mladen Franović rekao je da je Budva, koja je pozicionirana u Crnoj Gori i regionu kao vodeća turistička organizacija, pre četiri godine obogatila svoj imidž zahvajljujući pre svega mladim entuzijastima i sportskim ribolovcima okupljenim u sportsko-ribolovnom klubu "Big Game Budva".

"Od prvog dana smo prepoznali i podržali ovaj projekat kao doprinos bogatstvu turističke ponude, posebno u periodu predsezone, što otvara mogućnost za dodatne vidove turizma na području naše rivijere", rekao je Franović.

Prema njegovim rečima, Big Game Fishing pokazuje iskustvo razvijenih zemalja, privlači uglavnom strasne ribolovce ali i visokoplatežne goste koji žele da dožive nešto potpuno drugačije od uobičajene svakodnevnice.

"Naša destinacija tako kvalitetnim gostima želi da bude pravi domaćin i da dobrom organizacijom i naravno dobrim ulovom, pošalje poruku da su dobrodošli i da je naše priobalje i pučina i njihova", dodao je Franović.

On je kazao da će, kada je reč o ovoj manifestaciji, saradnja Big Game kluba i TO Budva biti nastavljena.

"Mislim da smo opravdali poverenje Budvana, svih koji dolaze da love i da se druže. Ova manifestacija je pogodila u centar, jer otvara sezonu sa ostalim dešavanjima na pravi način. Pokušavamo da napravimo nešto što će biti nekakav miniinternacionalni kup ili da pokušamo da Big Game kup bude regionalan", rekao je predsednik TO Budva.

Dodao je da je cilj manifestacije da Budva postane nezaobilazna destinacija ribolovaca koji putuju svetom i učestvuju u ovakvim manifestacijama u pred i post sezoni.

Jedan od učesnika, Nebojša Šaponjić iz Beograda, član ekipe "Neoplanta" rekao je da očekuje da to bude jedna veoma ozbiljna manifestacija za ljude koji vole ovaj deo ribolova i za celo primorje.

"Ovo takmičenje je specifično, pošto lokalni pecaroši najbolje poznaju i terene i vreme, okruženje, i uvek je lokalac u prednosti. Ali ja mislim da i mi koji dolazimo s kontinenta, pošto smo im pomrsili više puta račune, imamo neke šanse", rekao je Šaponjić.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.