AAA

SPORT | 28.08.2018 14:10

Sportifiko medju najboljim aplikacijama u IT industriji


Srpski startap Sportifiko (Sportifico) uvršten je u jedan od šest najatraktivnijih projekata u IT industriji, u izboru prestižnog američkog časopisa i portala "Enterpreneur".

Na listi su još Mixer (muzička aplikacija), Angel list (aplikacija namenjena investitorima), ResearchGate (društvena mreža za naučnike i istraživače) i SERMO (aplikacija koja povezuje lekare širom sveta).

Sportifiko je društvena mreža za fudbalere koja je osnovana 2016. godine u Beogradu sa ciljem da pomogne aktivnim sportistima, trenerima i klubovima u daljem razvoju. Rezultati sa utakmica, najbolji potezi, golovi, statistika, komentari i još mnogo toga deo su sadržaja koji se svakodnevno dele u regionu.

"Sportifiko je društvena mreža koja pomaže sportistima da se povežu, započnu sopstvenu sportsku karijeru ili naprave tim. Nakon što je korisnik primljen na platformu, može da prikaže svoj sportski CV i kreira profil. Korisnici redovno ažuriraju rezultate i ličnu statistiku i to može da im pomogne da ih skauti, treneri ili kolege primete ili eventualno angažuju u svoj klub", navodi se, izmedju ostalog, u opisu američkog časopisa, koji preko interneta mesečno čita više od šest miliona ljudi.

Tvorac Sportifika je nekadašnji fudbalski golman Miloš Erić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.